23 Kasım 2007 Cuma

CENNET İNTERNET Mİ? - CAN DÜNDAR

Cennette seks ve sanal seks tahayyüllerinin bu denli benzeşmesi, o dehşet soruyu akla getiriyor: Öbür dünya İnternet'te mi?

Papa II. Jean Paul geçenlerde yaptığı bir açıklamayla öbür dünyaya inananlara tamiri imkânsız bir darbe vurdu. Bu açıkla­mada Papa, öbür tarafa gidip gelmişcesine ken­dinden emin bir ifadeyle "Cennette seks yok" di­yordu. Papa'ya göre cennete gidenler "Kardeş kardeş yaşayacaklar"dı.
Aktüel, geçen hafta bu açıklamadan yola çıkarak Türkiye'deki din bilginlerine "Bizim cennetin durumu"nu soruyor ve son derece ilginç yanıtlar alı­yordu. Prof. Hüseyin Hatemi ve Mehmet Şevket Eygi cennette fiziki ilişki olmayacağını, daha çok manevi nazların öne çıkacağını söylerlerken, res­mi görüş bu tahmini paylaşmıyordu. Diyanet İşle­ri Başkanı M. Nuri Yılmaz, "Dünyada arzulanan herşey cennette olacaktır." diyerek inananların ruhuna su serpiyordu.
İstanbul İlahiyat'tan Süleyman Ateş ise bu konu­da en cesur açıklamayı yapıyor ve şöyle diyordu: "Cennette seksin en mükemmeli yapılacak. İn­sanlar dünyada tadamadıkları zevkleri tadacak­lar."
Ateş'in verdiği bilgilere bakılırsa cennette erkek­lere verilen hurilerin hepsi bakire... "Bunlar ter­temiz kadınlar," yani "aybaşı, kanama gibi dertle­ri yok." Üstelik "göğüs uçları taze üzüm taneleri gibi..." Ve daha da önemlisi, cinsel ilişkiden son­ra da bekaretlerini koruyorlar.
"Cennetten haberler"in kadınları ilgilendiren bir başka kısmı ise "gılman"lar... Bunlar kadınların emrine verilecek genç, yakışıklı ve bakir erkek­ler... Ateş, gılmanlar sayesinde kadınların "bu dünyada tadamayacakları zevkleri ta­dacaklarını" söylüyor.
Dünyevi bütün yasaklara, "N'asıl olsa cennette ödüllendirileceğiz" diye katlananlar için Papa'nın ve Prof. Hatemi'nin sözleri­nin nasıl bir hayalkırıklığı yarattığı, buna karşın Prof. Ateş'in yorumları­nın nasıl bir teselli olduğu tahmin edi­lebilir. Yine de, yeryüzünde böylesine lanet­lenen bir şeyin öbür tarafta insanlara ödül olarak verilmesi fikri pek inandırıcı değil. O yüzden ben de sırat köprüsünün ötesindeki cennetin bir "seks cenneti" olamayacağı konusundaki yorumları daha "gerçekçi" buluyorum. Prof. Ateş'in ateşli açıklamalarını ise "birbirinden cazip hurilerle gılmanların rol aldığı başarılı bir reklam çalışması ve özendirme çabası" olarak yorumluyorum.

* * *

Cennet spekülasyonlarını okurken benim asıl ilgi­mi çeken ise, "Aktüel 2000"de yayımlanan sanal seks dünyası öngörülerinin, bizim cennet tahayyülleriyle şaşırtıcı bir benzerlik göstermesiydi. Anlaşılan o ki, yarının teknoloji dünyasında sek­sin yeri konusunda da bilim adamlarının kafası karşık. Acaba teknolojinin insan hayatına hükmedeceği bir sanal dünyada seksin yeri ne olacak? Daha doğrusu seks olacak mı? Cinsellik ölecek mi, zen­ginleşecek mi? Bazı bilim adamları bu sorulara yanıt ararken İnternet'ten örnek veriyorlar. İnternet'in küresel ortamı, kimilerine göre seksin sonunu, kimilerine göre ise "insanların hiç tatmadıkları zevklerle yüklü" yeni bir cinsel yaşamı haber veriyor. Tıpkı cennet tahayyüllerinde olduğu gibi İnter­net'te de hurilerin ve gılmanların cirit attığı son derece zengin bir erotizm var, ancak fiziksel an­lamda bir cinsel ilişki yok... Cinsel ilişkinin yerini fantezilerin, bedensel temasın yerini manevi naz­ların aldığı bir teknolojik alışveriş var...
Bilim adamlarının tahminlerine bakılırsa, bu evrende zamanla seks tamamen bir oyuna dö­nüşecek. Bilgisayar başında ekran seksi yapan bütün ka­dınlar bakire, bütün erkekler bakir olacak. Dünyevi sekste olduğu gibi birbirlerini görme­dikleri için hiçbir toplumsal ya da psikolojik baskı altında ol­mayacaklar. "Bir duyan olursa," "Ya beceremezsem" kaygıları olmaya­cak ve insanlar gerçek yaşamda akıllarından bile geçiremedikleri fantezileri sanal dünyada yaşaya­caklar.
Biri kutsal, diğeri sanal bu iki dünyanın gelecek tasarımlarındaki ben­zerlik sizi de şaşırtmıyor mu?
Anlaşılan o ki, İnternet insanlığa yeni bir cennet vadediyor, daha doğru bir deyişle, insanoğlu yeryüzü cennetini İnternet'te ya­şamaya hazırlanıyor.
Yakında bilgisayar dünyasının Papası Bill Gates "İnternet'te seks yok. Aboneler kardeş kardeş yaşayacak” açıklaması yaparsa hiç şaşırmayacağım.


Devamını okuyun...>>